GİZLİLİK POLİTİKASI

GİZLİLİK POLİTİKASI

GİZLİLİK POLİTİKASI

Oro İlaçları San. ve Tic. A.Ş. (Oro İlaç) sitesini ziyaret ettiğiniz veya elektronik posta yoluyla bize ulaştığınız için teşekkür ederiz.

http://oroilaclari.com.tr adresli internet sitesi, Oro İlaç’a aittir ve Oro İlaç, veri sorumlusu olarak, kişisel verilerin işleme amaçlarının ve vasıtalarının belirlenmesinden, veri kayıt sisteminin kurulmasından ve yönetilmesinden sorumludur.

Oro İlaç olarak, gizliliğinizi önemsiyoruz. Bu çerçevede, Gizlilik Politikamız ile bu internet sitesi ziyaretçilerine/kullanıcılarına ilişkin olarak ne tür bilgileri topladığımız, bunları nasıl sakladığımız ve kullandığımız, bu bilgileri hangi koşullar altında işleyip açıklayabileceğimiz, aktardığımız konularında sizleri aydınlatmayı amaçlıyoruz.

Belirtmek isteriz ki, bu web sitesini kullanarak, bu gizlilik politikamızda belirtilen bilgilerin toplanmasına ve kullanılmasına, Oro İlaç’ın bu gizlilik politikasını, kendi takdirine bağlı olarak, önceden bildirimde bulunmaksızın periyodik olarak değiştirebileceğini, güncelleyebileceğini, içerisine eklemeler ve çıkarmalar yapabileceğini de kabul etmiş sayılırsınız. Gizlilik Politikamız ana sayfada yer alacak olup, son güncelleme tarihi de politikanın altında belirtilecektir.

Lütfen, bu web sitesini kullanmadan veya web sitesi üzerinden bize bilgi göndermeden önce tüm Gizlilik Politikamızı okuduğunuzdan emin olunuz.

  1. Topladığımız kişisel veriler:

Gönüllü olarak sizin tarafınızdan paylaşılmadıkça, sizi doğrudan tanımlayan kişisel verileri toplamıyoruz. Ancak bu bilgileri gönüllü olarak paylaşmanız halinde, sizinle iletişim kurabilmek amacıyla bu bilgileri toplayabiliriz.

İlavaten, hakkınızda işlediğimiz Kişisel Veriler, aşağıdaki kişisel veri kategorilerini içerebilir:

  • Demografik veriler,
  • Çevrimiçi tanımlayıcılar
  • Sosyal medya kullanımı ve sosyal medyadan yararlanma
  • IP adresi,
  • Çerezlerimizden gelen veriler,
  • taraf çerezler
  1. Kişisel Verilerin İşlenme Amaçları

Kişisel verileriniz:

  • Gönüllü olarak doldurduğunuz anketler ve gerçekleştirdiğiniz taleplerin (teknik yardım amaçlı olanlar dahil olmak üzere) işlenmesi,
  • Ürünlerimize ilişkin bilgiler de dahil olmak üzere Site aracılığıyla sunulan bilgi ve hizmetlere ulaşabilmeniz ve
  • Bilimsel bilginin yayılması,
  • İş başvurularınızın işleme alınabilmesi,
  • Yan etki bildirimlerinin farmakovijilans yükümlülüklerini yerine getirebilmek için işlenmesi,
  • Şirket uyumluluk ve tesis ve ağ güvenliği amaçları,
  • Oro İlaç sistemlerinin, tesislerinin, kayıtlarının, mülk ve altyapısına erişim veya bunların kullanımının yetkilendirilmesi, tahsisi, uygulanması, izlenmesi ve sonlandırılması,
  • Oro İlaç ile olan etkileşimlerinizin izlenmesi,
  • Tedarikçilerimiz tarafından gerçekleştirilen analizler dahil istatistiksel analizler,
  • programlarımızın ve hizmetlerimizin uyumluluk amacıyla denetlenmesi
  • Web sitesi yönetimi,
  • Üçüncü Taraf Çerez İzleme dahil Pazarlama Faaliyetleri ve bizimle veya başkalarıyla etkileşiminizle ilgili ilgi amaçlı profil oluşturma,
  • Tedarikçilerimiz tarafından gerçekleştirilen analizler dahil istatistiksel analizler,
  • Kişisel verilerinizi işlememizin yasal zorunluluk olması

Amaçlarıyla hukuka uygun şekilde  bir veri tabanında toplanmakta, işlenmekte ve saklanmaktadır.

Çocuklara ait olan kişisel verileri, veli ya da vasisinin açık rızası olmaksızın herhangi bir amaçla bilerek  toplamayacak veya işlemeyecektir.

Web sitesi kullanıcıları, ilgili kişi tarafından geçerli bir şekilde yetkilendirilmedikçe, üçüncü kişiye ait bir kişisel veriyi Oro İlaç’a sağlamamalıdırlar. Bu bilgilerin paylaşılması hukuken zorunlu ise, kullanıcılar ilgili kişinin rızasını almalıdırlar.

  1. Kişisel Verilerinizin İşlenmesinin Yasal Dayanağı

Kişisel Verilerinizi işleme konusunda geçerli yasal dayanağımız aşağıdakileri içerir:

  • Onayınıza dayanarak: Bazı durumlarda Kişisel Verilerinizi toplamak ve işlemek için onayınızı isteyebiliriz. Kişisel Verilerinizi onayınıza bağlı olarak işlememiz durumunda, onay aldığımız sırada size daha ayrıntılı bilgi sağlayacağız. Bize kişisel verilerinizin işlenmesi hususunda onay verirseniz, daha sonra bizimle temas kurarak onayınızı geri çekebilirsiniz. Ancak onayınızı geri çekmenizin, daha önce gerçekleşen Kişisel Veri işlemlerini etkilemeyeceğini lütfen unutmayın.
  • Geçerli yasalara uygunluk veya bir sözleşmenin uygulanması: Bu tür durumlarda kişisel verilerinizi işlememiz gerekebilir. Yasal yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi amacıyla kişisel verilerinizi işlediğimiz durumlarda, bu işleme faaliyetine itiraz etmenize izin verilmeyebilir, ancak genellikle yasal yükümlülüklerimize engel teşkil etmediği sürece bu bilgilere erişme veya onlara inceleme hakkına sahip olursunuz. Tarafı olduğunuz bir sözleşme uyarınca sözleşme yükümlülüklerimizi yerine getirmek için verilerinizin işlendiği durumlarda, bu işlemeye itiraz edemeyebilirsiniz veya işleme onayınızı geri çekmek veya işlememize itiraz etmeyi seçerseniz tarafı olduğunuz sözleşme yükümlülüğümüzü gerçekleştirme kapasitemiz etkilenebilir.
  • Meşru menfaat: Ürünlerimiz ve hizmetlerimiz, bilimsel araştırma ve eğitim fırsatlarıyla ilgili olarak sizinle iletişime geçmekte ve etkileşimlerinizi yönetmekteki meşru menfaatlerimize dayanarak kişisel verilerinizi işleyebiliriz. Kişisel verilerinizin bu şekilde işlenmesine, bizimle temasa geçerek itiraz edebilirsiniz.
  1. Çerezler ve Benzer Teknolojiler

·      Çerezler: Bu web sitesi “çerez” adlı teknolojiyi kullanabilir. Çerez, bir web sitesinin, bilgisayarınızda internet tarayıcı dosyalarının bulunduğu sabit sürücüye yerleştirebileceği küçük bir veri dosyasıdır.

Çerez, bazı kayıt alanlarına belirli bilgileri yeniden girme zahmetinden kurtarır, çünkü çerezler bir sitenin ziyaretçinin daha önce girdiği bilgileri “hatırlaması” için kullanılabilir. Çerez ayrıca içeriğin kullanımına özel bilgilerin size sağlanmasını sağlar ve web sitesinin bölümlerinin nasıl kullanıldığını izler.

Çerezler bizim tarafımızdan veya web analiz servisleri ve reklam ağ servisleri gibi sözleşme ilişkimiz olan üçüncü taraflar tarafından bilgisayarınıza yerleştirilebilir. Çoğu internet tarayıcısında ve diğer yazılımda bilgisayarınızın sabit sürücüsünden çerezleri silmek, tüm çerezleri engellemek veya bir çerez yerleştirilmeden önce uyarı almak için tarayıcı ayarlarınızı değiştirebilirsiniz. Bu işlevler hakkında daha fazla bilgi için lütfen tarayıcınızın talimatlarını kontrol edin.
Çerezleri reddederseniz sitenin işlevleri kısıtlanabilir ve sitenin özelliklerinin çoğundan yararlanamazsınız.
·      Google Analytics: Web sitesinin daha iyi çalışmasını ve web sitesinin hangi kısımlarının kullanıldığını anlamamızı sağlamak için Google Analytics kullanılabilir.
Google Analytics ziyaretçiler hakkında bilgi toplamak için birinci taraf çerezler ve JavaScript kodu gibi teknik araçlar kullanır. Google Analytics, JavaScript’i etkin olan site ziyaretçilerini izler. Google Analytics, ziyaretçilerin nereden geldiği ve sitede ne yaptıkları dahil olmak üzere ziyaretçilerin web sitesiyle nasıl etkileşim kurduğunu anonim olarak izler. Google Analytics yukarıda belirtilen kullanıcılardan bilgi toplar.

Bu bilgiler web sitesini yönetmek ve güncellemek için kullanılır. Ayrıca ziyaretçilerin beklenen site demografisine uyup uymadığını ve ana izleyicilerin içerikte nasıl gezindiğini değerlendiririz.
·      Sosyal Medya Eklentileri: Web sitemiz, başkalarıyla kolay bilgi paylaşmanızı sağlamak için Sosyal Medya Eklentileri kullanabilir. Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, sitemizde bulunan sosyal medya eklentisinin operatörü, bilgisayarınıza operatörün web sitelerimizi daha önce ziyaret eden kişileri tanımasını sağlayan bir çerez yerleştirebilir.

 

Daha önce web sitemizde gezinirken sosyal medyaya giriş yaptıysanız sosyal medya eklentileri, hakkınızda web sitemizi ziyaret ettiğinizi gösteren doğrudan tanımlama bilgilerini sosyal medya web sitesine sağlayabilir. Sosyal medya eklentisi, sosyal ağlarda oturum açan kullanıcılar ve bu kullanıcıların web sitemizdeki eklenti ile etkileşimde bulunup bulunmadığına dair bilgi toplayabilir.

Sosyal medya eklentileri ayrıca sosyal medya web sitesinin web sitemizdeki faaliyetlerinizle ilgili bilgileri kendi sosyal medya web sitelerindeki kullanıcılarla paylaşmasını sağlar. Oro İlaç, sosyal medya eklentilerinin içeriğini denetlemez.

  • Web işaretçileri: Web sitelerimiz, web günlüğü bilgilerinin toplanmasını sağlayan web işaretçileri adlı teknolojiyi kullanabilir. Web işaretçisi, bir web sayfasında veya e-posta mesajında, görüntülenen sayfaları veya açılan mesajları izlemek için tasarlanmış küçük bir grafiktir. Web günlüğü bilgileri, web sitelerimizden birini ziyaret ettiğinizde, web sitemizi barındıran bilgisayar tarafından (“web sunucusu” olarak adlandırılır) toplanır.

Belirli web sitelerinde veya size gönderdiğimiz e-postalarda “web işaretçisi” adlı teknolojiyi kullanabiliriz (“eylem etiketi” veya “şeffaf GIF teknolojisi” olarak da adlandırılır). Tarafımızdan gönderilen hangi e-posta mesajlarının açıldığını ve bir mesaj uyarınca harekete geçilip geçilmediğini belirlemek için web işaretçileri kullanabiliriz. Web işaretçileri, bir siteye gelen ziyaretçi sayısını veya bir sitedeki ana öğeleri kaç ziyaretçinin tıkladığını ölçerek web sitelerinin etkililiğinin analiz edilmesine yardımcı olur.

5.    Üçüncü Taraf Web Sitelerine Bağlantılar

Ziyaretçilerimize kolaylık sağlamak amacıyla bu web sitesinde yararlı bilgiler sunabileceğini düşündüğümüz üçüncü taraflara ait diğer sitelere bağlantılar olabilir. Burada tanımladığımız ilkeler ve prosedürler bu siteler için geçerli değildir. Dolayısıyla, üçüncü taraf web sitesi kullanımı aracılığıyla elde edilen Kişisel Verilerin herhangi bir üçüncü tarafça kullanımından doğan tüm yükümlülükleri reddediyoruz.

  1. Güvenlik

Topladığımız kişisel bilgilerin korunması için gerekli olan, organizasyonel, teknik ve idari önlemleri alıyoruz. Ancak internet veya veri saklama sistemleri üzerinde taşınan hiçbir verinin güvenliği %100 garanti edilememektedir.

Eğer verilerinizin güvenliğinden endişe ediyorsanız, (Öneğin bizimle olan herhangi bir hesabınızın güvenliğinin aşıldığını düşünüyorsanız), lütfen sorunla ile ilgili olarak hemen bizi bilgilendirin.

  1. Saklama Süresi

Yasalar daha uzun bir saklama süresi gerekmediği takdirde, kişisel bilgilerinizi, açık rızanızı alarak, bu Gizlilik Politikası’nda belirtilmiş olan amaçların yerine getirilmesi için gerekli süre boyunca muhafaza edeceğiz. Yürürlükteki mevzuat hükümleri doğrultusunda, kişisel verilerin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerinizi resen veya ilgili kişinin talebi üzerine sileceğiz, yok edeceğiz veya anonim hale getireceğiz.

  1. Yurtdışına Aktarım

Kişisel verileriniz, yürürlükteki mevzuat hükümlerine uygun olmak kaydıyla, sözleşme ilişkisi içinde olduğumuz üçüncü tarafların veya servis sağlayıcılarımızın olduğu her hangi bir ülkede saklanabilir ya da işlem görebilir, kişisel verileriniz Türkiye dışındaki diğer ülkelere gönderilebilir.

  1. Haklarınız

KVKK uyarınca, kişisel verilerinize dair haklarınız aşağıdaki gibidir:

  • Kişisel verinizin işlenip işlenmediğini öğrenme;
  • Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme;
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme;
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verileriniz aktarıldığı üçüncü kişileri bilme;
  • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme;
  • Kişisel verilerinizin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme;
  • KVKK Madde 7 uyarınca yukarıda bahsedilen düzeltme, silme veya yok etme işlemlerinin, kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme;
  • İşlenen verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme ve
  • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararınızın giderilmesini talep etme.

10. Sorularınız veya endişeleriniz için

Lütfen aşağıdaki bilgileri kullanarak Oro İlaç’ın Veri Koruma Yetkilisi ile iletişime geçin:

  • Soru sormak,
  • Bir endişenizi bildirin veya şikayette bulunmak,
  • Bir programdan veya hizmetten vazgeçmek ve/veya
  • Erişim, düzeltme, taşınabilirlik, itiraz, kısıtlama ve silme dahil yukarıdaki haklardan yararlanmak için

Oro İlaç’ın Veri Koruma Yetkilisi

Posta Adresi:
Mimar Sinan Mah.Üsküdar Cad. No:1,
Yedpa Ticaret Merkezi H-2 Cadde No:177-178 Ataşehir / İSTANBUL

E-posta Adresi:
kisiselveriler@oroilaclari.com